De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van Hoek na comeback nu enige bestuurder Punt in Vroomshoop

Van Hoek na comeback nu enige bestuurder Punt in Vroomshoop

VROOMSHOOP – Vanwege het (niet) optreden door de gemeente Twenterand zijn interim-bestuurder Visser en de enig overgebleven toezichthouder Koppelman van het activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop per direct opgestapt. Dit houdt in dat de recent van gemeentewege aangestelde oude bekende Van Hoek nu de enige toezichthouder zal zijn en het deswege voor het zeggen heeft.

De politiek-bestuurlijke verantwoordelijkheid ligt bij de nieuwe wethouder Koster (Financiën) van GBT, maar zijn collega-schepen Paters (Maatschappelijke ondersteuning, Jeugd, Sport en Onderwijs) moet zeker inhoudelijk van de hoed en de rand weten. Ook was Paters de afgelopen jaren fractievoorzitter van de grootste (toen nog) oppositiepartij en in die hoedanigheid criticaster van wethouder Binnenmars, wiens opvolger hij nu is in het sociale domein. Zijn eerste taak: van een misPeer alsnog een topPunt maken.

Van Hoek is een goede bekende in het gemeentehuis te Vriezenveen. Hij was al eens en poos werkzaam Twenterand, onder ter sanering en gezondmaking van gemeenschapshuis De Klaampe te Westerhaar. Hij werd daar als welzijnsdokter binnengehaald door toenmalig wethouder Visser, geen familie van de interim-bestuurder van Het Punt in Vroomshoop overigens. Visser was voor hij wethouder werd in Twenterand werkzaam op de Sociale Dienst in Almelo, waar Van Hoek vele jaren direcreur was, tot hij voor zichzelf begon met interim-klussen. Hij kent mede uit zijn Almelose jaren ook de Twenterandse beleidsambtenaar Zwerink goed. Zwerink is onder meer verantwoordelijk voor Het Punt in Vroomshoop, waarvan het aviesbureau ICS al voor de bouw waarschuwde ('Beste Herman'-memo van 2012) dat kosten en baten daar ver uit elkaar zouden komen te liggen.

Dat is allemaal uitgekomen, onder bestuurlijke verantwoordelijkhreid van de inmiddels vertrokken wethouder Binnenmars. En wat doet 'Beste Herman' wiens achternaam Zwerink is? Van Hoek een Puntmuts opzetten!  De gemeenteraad, valt te vernemen, wil na het reces van de hoed en de rand weten. Namens de tweede coalitiepartij ChristenUnie heeft voorman Smelt op voorhand al laten weten per se géén tweede Hulle te willen, verwijzend naar een geldslurpend dorpshuis-dossier in Vriezenveen.

Deel dit nieuws!