De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Mezquita College voor Havo/VWO in pand Edith Stein te Hengelo

Mezquita College voor Havo/VWO in pand Edith Stein te Hengelo

HENGELO – Het leerlingenaantal in het voortgezet onderwijs te Hengelo daalt de komende vijf jaar en ook neemt het aantal kinderen af dat voortgezet speciaal onderwijs volgt. Sommige onderwijstypes vertonen evenwel en daarom komt er een nieuwe school voor Havo/VWO-school ten behoeve van gereformeerd onderwijs, vrije school en algemeen bijzonder onderwijs: het Mezquita College.

Besloten is het leegstaande onderwijsgebouw van de voormalige Pabo Edith Stein, waarvan na enige verbouwingswerkzaamheden eind dit jaar al gebruik kan worden gemaakt. Het nieuwe Mezquita College kan dan al over een deel van de accommodatie beschikken en in zijn geheel bij aanvang van het schooljaar 2019-2020.

Zoals bekend is de Pabo overgenomen door Saxion en nu ondergebracht in Enschede. De gemeente Hengelo zal ten behoeve Mezquita het gebouw in Hengelo huren. Mezquita staat voor persoonlijk onderwijs op het niveau van Havo en VWO in kleine klassen/groepen, waardoor het mogelijk is uiteenlopende denominaties te bedienen. In andere gemeenten bestaat het al en werkt het ook

Deel dit nieuws!