De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw op oude plek Arke Enschede, in Detakerk en aan Molenstraat

Bouw op oude plek Arke Enschede, in Detakerk en aan Molenstraat

ENSCHEDE - Snel na de bouwvak begint de verbouwing van het voormalige Arke-pand aan de Deurningerstraat te Enschede. In het gebouw komen 27 luxe huurwoningen en ernaast drie grondgebonden stadswoningen. De oplevering staat over anderhalf tot twee jaar op de rol. De bouw is mogelijk door aanpassing van het bestemmingsplan Lasonder-Zeggelt.

Dit plan maakt ook de bouw van veertien grondgebonden woningen mogelijk in de Detakerk aan de Blijdensteinlaan/Benthemstraat, met behoud van de buitenkant van het kerkgebouw, dat een gemeentelijk monument is. Een later aangebouwd deel zal worden gesloopt.

Verder verrijzen 'circa 27 woningen' in de Lasonder-driehoek, waarvan de gemeente eigenaar is. Dat betreft het gebied in de driehoek van Lasondersingel, Deurningerstraat en Busbaan.

De woonbestemming voor de gronden binnen de Spoorzone Middengebied is afgestemd op het stedenbouwkundig plan. Zo zullen aan de oostzijde van de Cultuurmijl zo'n veertig woningen in particulier opdrachtgeverschap komen te staan, waarvoor een beeldkwaliteitsplan in de maak is.

Op het moment van tervisielegging van het ontwerp bestemmingsplan waren er plannen voor het bouwen van een appartementencomplex op de hoek van de hoek Molenstraat en de Niermansgang (plan Bruningmeijer). De gebouwen staan nu leeg en zien er vervallen uit. Een woonfunctie met een hoogte van 24 meter sluit volgens de gemeente Enschede aan bij de bestaande bebouwing aan de Molenstraat. De gedachten gaan uit naar een appartementengebouw met circa 44 woningen op de hoek Molenstraat/Niermansgang mogelijk te maken. Een boom in het plantsoentje aan de Molenstraat zal worden gekapt. Het plantsoentje zal na de bouw opnieuw worden ingericht.

Deel dit nieuws!