De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens VIII

Rob Welten is burgemeester van Borne en wil indien er – zoals dat tamelijk omineus heet – een rijdende trein voorbijkomt – wel iets anders. Dat weten ze in Borne ook. Ooit was Welten statenlid voor het CDA in Overijssel en de cirkel zou na een wethouderschap in Oldenzaal en dus een burgemeesterschap in Borne rond zijn geweest als hij commissaris des konings in Overijssel zou zijn geworden, maar die baan gaat naar een andere burgemeester: Andries Heidema van Deventer. Kennelijk was na Zwolle (Jan Hendrikx) en (Twente (Ank Bijleveld) tijd voor Deventer.

Welten staat te boek als een prima bestuurder en een excellent netwerker. De oudere broer van Mark Rutte. Hij haalde zijn broertje deze week in de Bornse raadszaal nog even aan. Het zou, debiteerde hij, ‘voor onze premier bijzonder passend zijn geweest’ als hij afgelopen week, op bezoek bij president Donald Trump van de Verenigde Staten van Amerika, zijn gastheer - nota bene op de dag van de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring - erop had gewezen dat alle mensen gelijk zijn en dat elk mens bepaalde rechten heeft, zoals het recht op leven, op vrijheid en op het nastreven van geluk. Dat had Rutte in het Witte Huis, aldus Welten, wijzend op immigrantenkinderen moeten zeggen.

Van mij mag hij de eerste burgemeester van de Vrije Republiek Twente worden. Met een eigen onafhankelijkheidsverklaring. Dat is meteen een stuk hoger dan commissaris van Overijssel.

Deel dit nieuws!