De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • College in Hengelo houdt vast aan Ofyo met HEIM in Hazemeijer

College in Hengelo houdt vast aan Ofyo met HEIM in Hazemeijer

HENGELO – Hoewel een aantal fracties in de gemeenteraad van Hengelo ervoor pleit het Techniekmuseum HEIM in de voormalige Wilhelminaschool te houden is dat volgens wethouder Van Wakeren en fractievoorzitter Wiertsema van de grootste partij Pro Hengelo onmogelijk. Ze voerden aan dat projectontwikelaar EMGA, eigenaar van de fabriekshallen en de voormalige opleidingsschool van Stork, de plannen voor woningbouw in het gebied panklaar heeft.

Weliswaar blijft Wilhelminaschool aan de Industriestraat, waarin HEIM is gevestigd, vanwege zijn monumentale status bewaard, maar zal de functie van het pand veranderen. Dit betekent dat het Techniekmuseum moet verkassen naar het Hazemeijer-complex waar het onder de vlag van de koepelorganisatie Oyfo met CREA en Muziekschool onder de pannen komt.

Vanuit de oppositie, met name van PvdA en GroenLinks, werd aangevoerd dat HEIM kan en zou moeten worden gehandhaafd op de huidige plek en dat dit ook kan, niet alleen beter zou zijn, maar ook goedkoper. Het bespaarde geld kan dan ten goede komen aan de volgens de oppositie door dit college stiefkinderlijk bedeelde Museum Hengelo, HeartGallery en andere initiatieven op het erf van kunst en cultuur. ‘We moeten meer aan cultuur doen.’ Waarbij fractievoorzitter  Luttikholt van de PvdA fel tamboereerde op het belang van een aantrekkelijke binnenstad,

Hier stelde fractievoorzitter Van Wakeren van Pro Hengelo tegenover dat er een raadsuitspraak ligt om de drie cultuurinstellingen binnen Ofyo in het Hazemeijer-complex onder te brengen en heeft de raad der gemeente Hengelo die uitspraak ot dusver nog niet herroepen.

Deel dit nieuws!