De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kampman wil voor de PvdA in Enschede wel wethouder worden

Kampman wil voor de PvdA in Enschede wel wethouder worden

ENSCHEDE - Bij de PvdA in Enschede kunnen zich tot en met volgende week woensdag kandidaten melden die in deze stad wethouder namens de sociaaldemocraten willen worden. Een selectiecommissie met onder meer ex-wethouder Van Egmond zal gesprekken met de sollicitanten voeren en daarna met een voordracht naar de ledenvergadering komen.

Het zittende raadslid Kampman heeft laten weten dat hij wethouder namens de sociaaldemocaraten in Enschede wil worden, fractleider Van der Velde laat weten dat hij zch nog beraadt; hij zegt er nog niet uit te zijn. Van de huidige fractie lijken lijken beiden de beste papieren te hebben.

De formerende partijen BBE, D66, VVD en ChristenUnie heben na het afhaken van GroenLinks hun oog op de sociaaldemocraten laten vallen. 'Hoewel de onderhandelingen nog moeten losbarsten, is het van belang tijdig een mogelijke kandidaat te kunnen aanwijzen', meldt de fractie in de vandaag rondgestuurde Nieuwsbrief van de partij. 'Hoewel de uitkomst van deze gesprekken nog niet zeker is heeft het afdelingsbestuur besloten om de procedure voor het wethouderschap open te stellen zodat de PvdA Enschede indien nodig tijdig in de vacature kan voorzien.'

Kennelijk wordt een allroundbestuurder gezocht, want het is volstrekt onduidelijk welk takenpakket de toekomstige wethouder onder zijn of haar hoede krijgt. In de ledenvergadering zal behalve over de voordracht voor een wethouder ook verantwoording over 'het doorlopen proces' worden afgelegd.

Deel dit nieuws!