De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hulsbergen nieuwe voorzitter van Stichting Enschede Marathon

Hulsbergen nieuwe voorzitter van Stichting Enschede Marathon

ENSCHEDE – Als opvolger van de teruggetreden voorzitter Hassink maakt zijn opvolger Hulsbergen morgen formeel zijn opwachting als nieuwe bestuurlijk leidsman van de Stichting Enschede Marathon. Hij wil zich inzetten om er een weekend-evenement van te maken. Nu nog zijn alle activiteiten op één dag geconcentreerd.

Hassink was tien jaar voorzitter, jarenlang CDA-wethouder te Enschede en de afgelopen jaren wethouder in Losser, nam na de jubileumeditie van april jongstleden afscheid van het loopevenement dat al vijftig jaar bestaat en daarmee de oudste marathon van Nederland is. Hassink is ook bestuurlijk actief geweest bij de honk- en softbalclub Tex Town Tigers. 

Zijn opvolger is om den brode werkzaam bij de regionale woningcorporatie De Woonplaats en als manager Klanten & Wijken maatschappelijk naar eigen zeggen 'zeer betrokken bij de stad Enschede'. Hij ziet het voorzitterschap van de Stichting Enschede Marathon als 'een uitdaging om met een veelzijdig bestuur de Enschede Marathon verder te ontwikkelen'. De nieuwe preses is trouwens een praktijkman te voet, want zelf ook hardloper; hij stond in Enschede zowel aan de meet voor de tien kilometer als aan de start voor de halve marathon. 'Als bestuur willen we de mogelijkheden verkennen om er een weekend-event van te maken. Het is een geweldig evenement met veel draagkracht in de stad, dus kunnen we het wellicht breder maken en daarbij een nieuwe doelgroep aanspreken.'

Deel dit nieuws!