De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ammerlaan, Haver en Samiee genomineerd voor Wolvecampprijs

Ammerlaan, Haver en Samiee genomineerd voor Wolvecampprijs

HENGELO – De beeldend kustenaars Frank Ammerlaan, Raquel van Haver en Sam Samiee zijn genomineerd voor de tweejaarlijkse Wolvecampprijs. De jury onder voorzitterschap van Edwin Jacobs (directeur Dortmunder U) heeft deze drie kunstenaars genomineerd vanwege hun persoonlijke scheppingsdrift in de traditie van de schilderkunst.  Eerder winnaars van de prijs zijn Avery Preesman, Rik Meijers, Natasja Kensmil, Robert Zandvliet, Koen Delaere, Marc Bijl, Helen Verhoeven, Aukje Koks en Esther Tielemans.

Het werk van Raquel van Haver uit Amsterdam is maatschappelijk betrokken en geëngageerd. Frank Ammerlaan, woonachtig en werkzaam in Londen, werkt/experimenteert met technieken en materialen. Sam Samiee, Iraniër in Enschede, schildert zijn persoonlijk leven en refereert aan de rijke Perzische literatuur en geschiedenis. 

De drie de genomineerden nemen deel aan een expositie, die zaterdag 29 september van start gaat in de Creatieve Fabriek te Hengelo. Bij de opening van deze glorierijk tentoonstelling zal de laureaat van het jaar 2018 bekendgemaakt.

De Wolvecampprijs wordt al sinds de oprichting door de Stichting HeArtpool gehouden bij wijze van eerbetoon aan de kunstschilder Theo Wolvecamp (1925-1992), geboren en getogen te Hengelo en in 1948 mede-oprichter van de internationale CoBrA-groep. De prijs, die landelijk aanzien geniet, is bedoeld als oeuvre-/stimuleringsprijs voor schilders tot veertig jaar, die minimaal vijf jaar woonachtig zijn in Nederland. De prijs dient ter stimulering van de schilderkunst in Nederland en is volgens de stichting een middel om de laureaat nationaal en ook internationaal onder de aandacht te brengen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 18.500 euro, een solotentoonstelling in Hengelo, een bijdrage van tien mille voor een monografie.

Deel dit nieuws!