De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Politiek in Tubbergen gedijt met één duo in de oppositiebanken

Politiek in Tubbergen gedijt met één duo in de oppositiebanken

TUBBERGEN – De oppositie in de gemeentepolitiek van Tubbergen komt de komende vier jaar van het raadslid Wessels die met een kompaan de fractie van de PvdA vormt. Weliswaar levert de lokale partij Dorpen Centraal geen wethouder, maar ze ‘denkt en werkt intensief mee’ aan het bestuurlijke programma voor de nakende raadsperiode en zal het voluit dragen.

Als veruit grootste partij levert het CDA twee wethouders, waarvoor de christendemocraten de zittende schepenen Volmerink en De Witte kandideren. De ‘eeuwige’ coalitiepartner VVD/GB zal politiek leider Bekhuis voordragen; ze was tot voor kort fractievoorzitter en schuift nu door omdat zittend wethouder Vleerbos liet weten toe te zijn aan een baan buiten het politieke metier.

Het motto in Tubbergen is ‘nieuw, anders en vooral samen’. Dit blijkt uit de steun van de partij die de coalitie voluit omarmt zonder een wethouder te leveren. Zo laat fractievoorzitter Plegt in een persbericht optekenen: ‘De onderlinge sfeer is goed en er is veel ruimte voor persoonlijke inbreng. We leveren misschien dan wel geen wethouder, maar onze standpunten zijn wel volledig meegenomen in het Tubbergs Akkoord.’ Dit boekwerk zal 18 mei aan de raad worden aangeboden en 28 mei besproken. De bedoeling is daarna nog een Maatschappelijk Akkoord op te stellen.

Deel dit nieuws!