De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Erfgoed Rijssen-Holten en MijnStadMijnDorp gaan samenwerken

Erfgoed Rijssen-Holten en MijnStadMijnDorp gaan samenwerken

RIJSSEN/ZWOLLE - Het cultureel-historisch platform Erfgoed Rijssen-Holten en het Overijsselse platform MijnStadMijnDorp van het Historisch Centrum Overijssel gaan intensief samenwerken. Het doel is dat bezoekers van beide platforms kunnen profiteren van de wederzijdse gegevens. Er is een digitale koppeling in de maak, waardoor websitebezoekers gemakkelijk van elkaars beelden, documenten en films kennis kunnen nemen.

De digitale koppeling wordt financieel mogelijk gemaakt door een gift uit het jubileumfonds Rijssen 775 jaar Stad. De samenwerkingsovereenkomst tussen werd onlangs ondertekend in het Historisch Centrum Overijssel, waarvoor delegaties uit Holten en Rijssen naar Zwolle togen.

De medewerkers van de musea van Rijssen en Holten zijn al vele jaren bezig historisch beeldmateriaal te verzamelen en te digitaliseren. Na selectie worden de foto’s voorzien van alle beschikbare informatie en op de website gezet. De opslag van data en de website zijn mogelijk gemaakt door software van de gemeente Rijssen-Holten die ook wordt gebruikt voor de gemeentelijke archivering.

Naast beeldmateriaal van de Rijssense en Holtense musea zijn op de site Erfgoed Rijssen-Holten ook video’s te zien, kranten, huwelijks-, overlijdens- en geboorteakten. De nieuwe koppeling geeft inwoners van Overijssel en andere geïnteresseerden de gelegenheid om digitaal alles gemakkelijk te bekijken. Op de Overijsselse siteMijnStadMijDorp staat een schat aan informatie over steden en dorpen; zo simsalabimmen de poorten open die lang gesloten waren.

Deel dit nieuws!