De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • GroenLinks in Hof van Twente enthousiast gasloos van start

GroenLinks in Hof van Twente enthousiast gasloos van start

GOOR – Koud in de gemeenteraad gaat GroenLinks in de gemeente Hof van Twente de warmte van aardgas te lijf. Er zouden jaarlijks tussen de vijfhonderd en negenhonderd woningen in de gemeente moeten worden 'omgebouwd', waarbij het volgens GroenLinks aanbeveling verdient met andere gemeenten in Twent samen op te trekken.

Het kabinet wil dit jaar volgens GroenLinks in de gemeente Hof van Twente negentig miljoen euro vrijmaken voor in het ‘gasvrij’ maken van woonwijken met zo'n vijfhonderd woningen. Gemeenten worden opgeroepen plannen voor te leggen en dingen, als ze dat doen, mee naar een deel van dat bedrag. ‘Gaan we uit van vijftienduizend woningen in de Hof van Twente die aardgasloos moeten zijn in energieneutraal 2035, dan zouden jaarlijks ongeveer negenhonderd woningen omgebouwd moeten worden. Gaan we uit van het landelijk genoemde 2050, dan wordt het vijfhonderd woningen per jaar, een omvangrijke klus’, meldt het nieuwgekozen raadslid Sanchez van het voor het eerst in de raadszaal te Goor vertegenwoordigde GroenLinks.

Sanchez wil weten of het college van burgemeester en wethouders een beroep wil doen op deze Haagse vleespotten en of er met andere gemeenten in Twente op dit punt samen kan worden opgetrokken. Ook wil het raadslid van het college een ‘masterprojectplan’ ontvangen voor het aardgasvrij maken de ganse gemeente Hof van Twente benevens een gefaseerd projectplan voor het streven tot het energieneutraal maken der gemeente.

 

Deel dit nieuws!