De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA en VVD kunnen in Dinkelland hun 'regering' goed voortzetten

CDA en VVD kunnen in Dinkelland hun 'regering' goed voortzetten

DENEKAMP – De nieuwe coalitie in de gemeente Dinkelland zou moeten bestaan uit CDA en VVD. Dat is niet alleen de huidige coalitie, maar ook de meest voor de hand liggende om de komende vier jaar bestendig te besturen. Dat heeft informateur Kerckhaert, gepensioneerd burgemeester van Hengelo, op basis van gesprekken met alle zes de fracties geconstateerd en aanbevolen. Het is nu aan beide partijen om een coalitieakkoord voor de komende vier jaar te smeden.

Het is een logische keuze, want van de grote partijen is het CDA weer het grootst en Lokaal Dinkellland verloor de strijd om de lakens-ter-uitdeling. Beide partijen hebben bijna vier jaar een heftig huwelijk gehad dat uiteindelijk in een vechtscheiding uitmondde, waarbij ook de fractie van Lokaal Dinkelland splijtte. Het laatste jaar  'regeerde' het CDA al met de VVD. Er is niets dat er op wijst dat de definitieve formatie kan mislukken; het is de voortzetting van ingezet beleid.

Het ligt ook voor de hand dat de wethouders Duursma van het CDA en Brand van de VVD blijven zitten, maar wie de tweede schepen namens de christendemocraten zal zijn moet blijken. Er zijn er die gokken op een tweede rentree van wethouder Kleissen, maar ook valt de naam van de huidige fractiechef Jogems, in het dagelijks leven werkzaam bij het waterschap Vechtstromen. 

 

Deel dit nieuws!