De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Pro Hengelo, VVD en SP in coalitie Hengelo, D66 zo goed als zeker

Pro Hengelo, VVD en SP in coalitie Hengelo, D66 zo goed als zeker

HENGELO – Conform de verwachting zullen Pro Hengelo, VVD en SP de basis vormen van de politiek-bestuurlijke coalitie in het stadsbestuur van Hengelo. Ze hebben zeventien raadszetels: Pro Hengelo en de VVD zes en de SP, in de afgelopen periode de grootste met zeven zetels heeft er nu vijf. De SP maakt al acht jaar deel uit van het college.

Een meerderheid der elf partijen heeft informateur Boomkamp vanavond in de zeerste bevindingen laten weten dat de genoemde partijen, van wie Pro Hengelo en VVD de voorbije jaren in de oppositie zaten, de kern moeten zijn van het nieuwe kabinet. Daarmee lijk wethouder Ten Heuw zich op te kunnen maken voor en derde periode als wethouder van Hengelo. Daarvoor maakte ze deel uit van de raadsfractie van de SP.

De voorkeur van een ruime meerderheid der partijen wil 'een brede en stabiele coalitie'. Deze wens maakt dat, op basis van de verkiezingsuitslag, een coalitie van vijf partijen verder zal worden onderzocht. In alle varianten kom de zittende collegepartij D66 voor, waardoor het ook wel zo goed als zeker is dat wethouder Bruggink blijft zitten. Bruggink, woonachtig in Almelo, heeft ondr meer Kunst, Cultuur en Sport in z'n takenpakket. D66 wordt genoemd in combinatie met het CDA, met BurgerBelangen en met GroenLinks. Wordt voor het CDA gekozen, dan blijft ook wethouder Elferink zitten, ofschoon op 's mans beleid (met name binnensta en huisvuildienst) de afgelopen jaren veel kritiek klonk. De grootste gunfactor lijkt BurgerBelangen te hebben, ook al omdat er breed vertrouwen is in voormalig wethouder Mulder van deze partij.

Deel dit nieuws!