De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vier over rood in Almelo eensgezind in formatie en bij Voedselbank

Vier over rood in Almelo eensgezind in formatie en bij Voedselbank

ALMELO - Het op links gevormde samenwerkingsverband in Almelo van PvdA, SP, GroenLinks en Leefbaar Almelo krijgt body. De partijen trekken gezamenlijk op tijdens de (in)formatie voor het vormen van een nieuwe coalitie en stellen ook als blok vragen aan het college van burgemeester en wethouders over het door geldgebrek dreigende einde van de Voedselbank.

Het blok vier over rood doet denken aan de samensmelting van drie lokale partijen ALA, BBA en Almelooo tot Lokaal Almelo Samen (LAS), dat toen met zeven zetels meteen de grootste fractie in de gemeenteraad was. Een fusie van PvdA, SP, GroenLinks en Leefbaar Almelo ligt niet in de lijn der verwachtingen, maar het optrekken als één fractie (ook van zeven) behoort tot de mogelijkheden. En dat is dan toch een blok om rekening mee te houden. Met de grootste fracties CDA en VVD (beide zes zetels) vormt Vier over Rood een meerderheid, maar dat zal voor VVD een stap te ver zijn, maar daarvoor kunnen LAS, D66 en/of ChristenUnie aan de onderhandelingstafel komen.

In de brief aan het huidige college van burgemeester en wethouders (CDA, SP en ChristenUnie) vragen de vier linkse raadsfracties een bestuurlijke opvatting over de dreigende teloorgang van de Voedselbank, waardoor 220 gezinnen in ’acute nood’  zouden komen. Concreet wordt gevraagd de exploitatie van de Voedselbank voor 2018 op het zere been van de gemeente te nemen. Overigens lijkt het erop dat de Stichting Armoedefonds de helpende knip wil aanreiken, zodat de acute nood kan worden gelenigd.

Deel dit nieuws!