De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SP in Hengelo wil waakzame gemeente bij aantasting buitengebied

SP in Hengelo wil waakzame gemeente bij aantasting buitengebied

HENGELO – Het belang en de schoonheid van het buitengebied van Hengelo zijn groot en om die reden moet het stadsbestuur een bijzondere verantwoordelijkheid voelen voor het behoud van dit cultuurlandschap, ook wel geafficheerd als het Twentse coulisselandschap. Dat vindt de SP, die de afgelopen vier jaar als grootste collegepartij in de lead was en ook, hoewel van zeven naar vijf zetels gedaald, de komende vier jaar weer deel wil blijven uitmaken van het college van burgemeester en wethouders.

Het landschap aan staat volgens de SP onder druk vanwege de toenemende vraag van de agrarische industrie naar schaalvergroting, ruilverkaveling en grootschalige efficiëntie. ‘Dat dit aantasting van de landschappelijke waarden tot gevolg heeft, wordt nog weer eens bevestigd door het actuele maatschappelijk protest tegen de dreigende verdwijning van dit coulisselandschap in de Achterhoek’, aldus de SP. De partij wijst verder de proef die het ministerie van Landbouw in de gemeente Berkelland is gestart tegen het illegaal confisqueren van gemeentegrond door de agrarische industrie.

Momenteel speelt volgens de SP in Hengelo een handhavingskwestie, waarbij enkele bewoners van de Camphuysenstraat aan de rand van Groot Driene bezwaar maken tegen het illegaal rooien van een houtwal in het nabije buitengebied van Driene. Hierbij is door de gemeente terecht opgetreden en wordt er – daar mogen we van uit gaan -  in de komende tijd gehandhaafd. De partij zegt dat het haar zorgen baart dat daar waar er geen directe kritische en alerte omwonenden zijn (‘En dat geldt voor de meeste plekken in het buitengebied’)  er in Hengelo ‘zo maar grote aanslagen kunnen worden gepleegd op het buitengebied en het bewonderde coulisselandschap met aantasting van weideafscheidingen door struiken en bomenrijen’.

Deel dit nieuws!