De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oplossing verkeerscongestie in Zenderen in combinatie A1 en A35

Oplossing verkeerscongestie in Zenderen in combinatie A1 en A35

ZENDEREN – Er is in combinatie met aanpassingen aan de A1 en A35 een oplossing denkbaar voor de verkeersproblematiek in Zenderen en onder druk van Provinciale Staten van Overijssel wil gedeputeerde Boerman daar serieus naar kijken.

De kwestie is dat het nu al drukke Zenderen, met geregeld opstoppingen in de richting Almelo en Hengelo, nog veel meer verkeer te verwerken krijgt als de gemeente Borne met miljoenen steun van de provincie Overijssel een zogenoemde Verbindingsweg aanlegt ten westen van het dorp, die de automobilist via een tunnel onder het spoor om het bedrijventerrein De Molenkamp en over de Zenderensche Es naar het gelijknamige kerkdorp leidt. Het zal naar verwachting midden in het dorp tot grotere congestie leiden bij de afslag naar Albergen.

Tot voor kort stelde Boerman na de forse subsidie voor de Verbindingsweg geen geld over te hebben voor een zogeheten bypass bij Zenderen, een tangent aan de oostzijde van het dorp, maar na veel politieke reuring in de Bornse verkiezingstijd gingen ook provinciale fracties zich ermee bemoeien, waaronder met name de statenleden Eshuis van het CDA en Slingerland van GroenLinks. Er lijkt nu beweging te zitten in de houding van Boerman.

 

Deel dit nieuws!