De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe fase aanpak van bedrijventerrein Twentekanaal in Hengelo

Nieuwe fase aanpak van bedrijventerrein Twentekanaal in Hengelo

HENGELO – De gemeente Hengelo begint komende week met de tweede fase van de werkzaamheden aan het bedrijventerrein Twentekanaal. Het betreft de revitalisering van het gebied gelegen tussen de Diamantstraat en het High Tech Systems Park Twente, het bedrijventerrein op het grondgebied van Thales, waar zich de komende jaren nog een aantal bedrijven zal vestigen. De gemeente Hengelo heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de gedeeltelijke herinrichting van de Haaksbergerstraat tussen de Oelerbrug en de nieuw aangelegde uitrit aan de westzijde van het High Tech Systems Park. Nu is de volgende fase van het prestigieuze project aan snee.

Dit project maakt deel uit van de Ontwikkelagenda van de Netwerkstad Twente die wordt gefinancierd door de deelnemende gemeenten Almelo, Borne, Hengelo, Enschede en Oldenzaal benevens de provincie Overijssel. Andere gezamenlijke projecten zijn Kennispark Twente en Technology Base Twente in Enschede plus XL Park in Almelo.

De revitalisering bestaat uit de verbetering van de ontsluiting, een sterkere uitstraling en groenstructuur, er komt daarenboven een nieuwe asfaltdeklaag met een betonnen goot en de inritten en parkeerplaatsen worden opnieuw ingericht.

 

Deel dit nieuws!