De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Noordendorp Transport Haaksbergen lijft ook Harwig Nijverdal in

Noordendorp Transport Haaksbergen lijft ook Harwig Nijverdal in

HAAKSBERGEN/NIJVERDAL - Het transportbedrijf Noordendorp, gevestigd aan de Industrieweg te Haaksbergen, neemt het familiebedrijf Harwig Transport op het bedrijvenpark ’t Lochter te Nijverdal over. Dat is de uitkomst van besprekingen waarvoor beide bedrijven ruim de tijd hebben genomen. De overname is van toekomstgerichte en strategische aard.

Noordendorp, ook betrokken bij de logistieke hotspot Port of Twente, maakt de overname van Harwig op zijn site bekend. Het bedrijf zet in op expansie en nam daartoe vorig jaar al Migro Transport in Zwolle over, een onderneming die zich in krap veertig jaar zich in de boezem van de familie Middelbosch in vier decennia tot een groot speler op het terrein van klein transport. Ook het Nijverdalse bedrijf Harwig (voorheen Praas) bestaat een kleine veertig jaar. Voor beide transportbedrijven is de incorporatie bij Noordendorp een verzekering voor de continuïteit van bedrijf en banen in een snel veranderende wereld met de ene na de andere opschaling. De vloot wordt met de overname van Harwig uitgebreid met tien trekkers, twee motorwagens en elf schuifzeilenopleggers.

Noordendorp Transport focust zich op nationale en internationale distributie van met name productie- en bouwgerelateerde producten, ADR-goederen alsmede warehousing (opslag) en assemblage. Het bedrijf heeft al een geschiedenis van meer dan een eeuw. In 1914 begon namelijk degrondvester Carel Noordendorp namelijk zijn bedrijf in Enschede. Met paard en wagen, zeg maar ros en kam, het begin van veel, bracht hij levensmiddelen van leveranciers naar winkeliers.

 

Deel dit nieuws!