De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan in steigers voor uitbreiding/verhoging Schouwburg Hengelo

Plan in steigers voor uitbreiding/verhoging Schouwburg Hengelo

HENGELO – De nieuwe gemeenteraad dient  zich een oordeel te vormen over een  plan ter uitbreiding van de Schouwburg Hengelo met een extra verdieping op de bestaande middenzaal. Op deze wijze zou de schouwburg vorm en inhoud kunnen geven aan het gemeentelijke streven er een stadspodium aan toe te voegen, het zogenoemde Theater van de Stad.

Er zou in de nieuwbouw ruimte dienen te komen voor kleinere podia ten behoeve van dans en sound, presentatieruimtes en expositiezalen, met mogelijkheden voor (stedelijke) amateurverenigingen op het gebied van zangkunst, ballet, toneel en wat al niet meer. Ook kan er tegen aanlokkelijk tarief repetitieruimte worden gehuurd en biedt de uitbreiding de mogelijkheid artiesten en gezelschappen enige tijd een thuis te bieden, lokaal, nationaal en mondiaal.

Over de kosten, zowel de investering als de exploitatie, is nog niets bekend. Het uitbreidingsplan ter letterlijke en figuurlijke verhoging van de schouwburg kan óók worden gezien als verzekering dat er geen sprake kan zijn van een culturele uitverkoop, waarbij het Wilminktheater in Enschede zou gaan bepalen of er en zo ja wat er in Hengelo wordt geprogrammeerd.

Deel dit nieuws!