De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Na twee keer in Almelo dit jaar spektakeltheater in Hengelo (over Stork)

Na twee keer in Almelo dit jaar spektakeltheater in Hengelo (over Stork)

HENGELO – De gemeente Hengelo stelt dertig mille beschikbaar voor activiteiten in de stad die raken aan anderhalve eeuw Stork in de stad.

Naast het grote theaterspektakel 'Stork!' in Hart van Zuid, een tentoonstelling, een jubileumboek en 150 videoportretten komt er van gemeentewege dus dertigduizend euro voor particuliere initiatieven in Hengelo rond 150 jaar Stork in de stad. Het college van burgemeester en wethouders komt met vijftien mille over de brug en via de Fuldauerstichting (Lokaal Fonds Hengelo) wordt dat bedrag vervolgens nog verdubbeld.

Het is 4 september is het 150 jaar geleden dat C.T. Stork zijn machinefabriek in Hengelo opende. En dat wil Hengelo weten ook én vieren.

In de zogenoemde Kadernota, vorig jaar zomer, heeft de gemeente reeds een ton gereserveerd voor de viering van 150 jaar Stork. Mede door dit bedrag worden naast het grote theaterspektakel ook een tentoonstelling, een jubileumboek en 150 videoportretten mogelijk gemaakt. Dit hoofdprogramma komt uit de koker van de groep mensen die onder leiding van auctor intellectualis/sponsoringdokter Cornelissen in Almelo al twee keer zoiets van de grond trokken ('Van  Katoen en Nu' in 2014 en 'Het Verzet Kraakt in 2017) en die volgend jaar een soortgelijk spektakel in het kader van honderd jaar Ariëns in Enschede houden.

Deel dit nieuws!