De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Poging hernieuwde woonbestemming gronden Hellendoorn-Noord

Poging hernieuwde woonbestemming gronden Hellendoorn-Noord

NIJVERDAL/HELLENDOORN – De in Lokaal Hellendoorn verenigde plaatselijke partijen willen volgende week politiek beraad over meer ruimte voor woningbouw benoorden het moederdorp Hellendoorn. Het college van burgemeester en wethouders spreekt overigens al met de provincie Overijssel over woningbouw in het plangebied Hellendoorn-Noord, op voorspraak van de gemeenteraad.

De beoogde afronding van de wijk Hellendoorn-Noord (derde fase) met zo’n negentig huizen werd op last van de provincie geschrapt omdat het woningbouwprogramma der gemeente te fors zou zijn. Net als andere gemeenten in Twente diende Hellendoorn dik twee jaar geleden op bevel van de provinciale overheid percelen af te waarderen, wat dus de derde fase van aan de noordrand van het dorp werd, waar de ontwikkelaars Hegeman uit Nijverdal en Bastaro uit Rijssen gronden in bezit hebben.

De vraag naar bouwkavels neemt weer toe, ook in Hellendoorn, en de gemeente denkt gedeputeerde Van Haaf te kunnen overtuigen van de behoefte en de urgentie van bijstelling. Daar komt volgens de lokale partijen bij dat de ontwikkelaars met claims dreigen. Bovendien zouden uitkomsten van de recente leefbaarheidsonderzoeken nopen tot hernieuwd overleg met de Dorpsraad Hellendoorn.

Deel dit nieuws!