De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • ChristenUnie wil snel informatie over koffiewachtruimte Almelo CS

ChristenUnie wil snel informatie over koffiewachtruimte Almelo CS

ALMELO – De raadsfractie van de ChristenUnie in Almelo wil antwoorden van burgemeester Gerritsen die tot op heden weigert de gemeenteraad te informeren over het Bibob-onderzoek naar de handel en wandel van de ondernemer die een ‘koffiewachtruimte’ exploiteert op het station Almelo-Centraal.

De horecaruimte is voor onbepaalde tijd gesloten. De burgemeester heeft in de pers over het landelijke bureau Bibob gesproken, terwijl tot nu toe vragen van de ChristenUnie over de kwestie aan de kant zijn geschoven, althans, niet zijn beantwoord.

‘Kunt u zich voorstellen dat wij ons door deze gang van zaken ernstig gepasseerd voelen? Niet alleen als fractie, maar ook in breder opzicht vanuit het informeren van de gemeenteraad. Onze fractie stelt serieuze, inhoudelijke vragen. Dan verwachten wij ook serieuze, informatieve antwoorden’, schrijft het raadslid Van Heek. Hij merkt op dat een Bibob-onderzoek niet uit de lucht komt vallen en dat er dus al langer sprake van is. Ook stelt Van Heek dat het college van burgemeester en wethouders de raad eerder schreef dat het wachten was op bepaalde informatie van de ondernemer/exploitant.

Het raadslid maakt zich mede druk voor en over de zaak vanwege het feit dat een goede ‘koffiewachtruimte’ het reizen met de trein zijns bedunkens aantrekkelijker maakt.

Deel dit nieuws!