De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw zorghotel bij Zwanenhof in Zenderen gaat voorshands voort

Bouw zorghotel bij Zwanenhof in Zenderen gaat voorshands voort

ZENDEREN/BORNE – De bouw van het zorghotel bij De Zwanenhof te Zenderen krijgt voorshands alle ruimte, want de Raad van State ziet 'op dit moment' geen reden de werkzaamheden stil te leggen. Volgens twee bezwaarde agrariërs krijgt het zorghotel meer volume dan op basis van het bestemmingsplan mag, de gemeente Borne erkent dit, maar stelt dat het marginaal is en binnen de grenzen van de afwijking valt.

Bij de Raad van State diende een spoedzaak namens de beide agrariërs die hun belangen laten behartigen door ‘milieuadviseur’ Middelkamp uit Almelo. Er volgt later dit jaar een meer inhoudelijke zitting waarin de verstrekte omgevingsvergunning alsnog zou kunnen worden vernietigd. Middelkamp moet dan aantonen in welke mate de belangen van de beide agrariërs in het geding zijn en of ze dusdanig worden geschaad dat de bouw van het zorghotel dan alsnog moet worden afgeblazen, verkleind dan wel gesloopt.

Op de grond bij De Zwanenhof, een voormalig kloostergebouw annex retraitehuis annex maatschappelijk liturgisch centrum, zal een zorghotel verrijzen met circa zestig kamers in combinatie met een aantal huiskamers. Verder zal worden voorzien in faciliteiten die tijdens het verblijf bijdragen aan herstel, revalidatie en wellbevinden. Het gaat daarbij onder andere om een restaurant, een zwembad, sportfaciliteiten en fysioruimtes. De gemeente Borne vindt dat het extra ruimtebeslag op het negen hectare grote terrein in voldoende mate gecompenseerd wordt door de realisatie van landschappelijke en ecologische waarden.

Deel dit nieuws!