De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dijkstra mag nieuwbouw garagebedrijf toch in Markelo realiseren

Dijkstra mag nieuwbouw garagebedrijf toch in Markelo realiseren

MARKELO - Er mag een nieuw bedrijfspand van Autobedrijf Dijkstra verrijzen aan de Rijssenseweg te Markelo. Dat heeft de Raad van State vandaag bepaald, die daarmede een vonnis van de Rechtbank Overijssel terzijde leggend

Dijkstra probeert al ruim tien jaar toestemming te krijgen voor nieuwbouw in het herendorp, aan de Rijssenseweg, en de gemeente Hof van Twente wilde wel meedenken, maar de provincie Overijssel sprak haar veto uit. Het provinciebestuur stelde vast dat Dijkstra nu in het waardevolle natuurgebied in Markelo zit en dat nieuwbouw op een bedrijventerrein dient plaats te vinden, temeer daar de gemeente Hof van Twente daarvoor ruim voldoende mogelijkheden heeft.  Dar was de Rechtbank Overijssel het mee eens.

Dijkstra wil evenwel een nieuw autobedrijf met een showroom en een snellaadstation voor elektrische auto’s optrekken op de stek ik Markelo. Hij is dan ook de koning te rijk dat dit nu gelukt is, in hoogste instantie, en kondigt aan zo snel mogelijk te willen beginnen, want na ruim tien jaar wil de geplaagde ondernemer nu gas geven.

 

Deel dit nieuws!