De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • AkzoNobel Salt in Hengelo besteedt logistiek uit aan Bolk in Almelo

AkzoNobel Salt in Hengelo besteedt logistiek uit aan Bolk in Almelo

HENGELO/ALMELO - Het transportbedrijf Bolk gaat de logistiek verzorgen voor het zoutbedrijf Salt Specialties van AkzoNobel te Hengelo. AkzoNobel produceert in Hengelo verpakt zout en zoutproducten ten behoeve van zowel consumenten als industrie. Om de vervoersstromen te optimaliseren en te verduurzamen heeft AkzoNobel een overeenkomst gesloten met Bolk, mede-eigenaar van de nabijgelegen multimodle terminal CTT.

De pallets met producten van AkzoNobel worden door Bolk vervoerd naar een nieuw te bouwen opslaghal naast de Container Terminal Twente (CTT)  in het havengebied van Hengelo en daar opgeslagen. Bolk beheert de voorraad en laadt de pallets in vrachtwagens en containers voor levering aan klanten in Nederland, Europa en de rest van de wereld.

Bolk zal het vervoer en de opslag energieneutraal maken door alle benodigde energie voor deze operatie zelf op te wekken met zonnepanelen op het dak van de opslaghal. AkzoNobel wil door deze uitbesteding de service aan zijn klanten verbeteren. In het kader van deze heroriƫntatie zullen de logistieke medewerkers van AkzoNobel overgaan naar Bolk.

Deel dit nieuws!