De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bramer, de comebackwoman van CDA in Twenterand, dé verrassing

Bramer, de comebackwoman van CDA in Twenterand, dé verrassing

VRIEZENVEEN – Op de kandidatenlijst van het CDA in de gemeente Twenterand staat meervoudig ex-raadslid Bramer uit Vriezenveen op een verrassende tweede plek achter de al eerder tot lijstrekker gekozen fractievoorzitter Kerkdijk uit Vroomshoop. De comebackwoman van het Oosteinde vertegenwoordigt het rooms-katholieke smaldeel van de achterban.

Nu al is bekend dat het CDA na de verkiezingen afscheid neemt van wethouder Binnenmars vanwege diens ‘maximale periode van twaalf aaneengesloten jaren’. Dat geldt dan weer niet voor het raadslid Wessels, ook al drie keer vier jaar raadslid en nu op plek 22 genoteerd, als lijstduwer. Hij kan met een beetje druk van 's mans achterban, de voetbalclub DOS’37 en andere segmenten van het Westeinde, zomaar met voorkeurstemmen worden gekozen.

Binnenmars vertrekt dus wel en de portefeuille die hij achterlaat (welzijn, sociaal en zorg) lijkt een kolfje naar de hand van Kerkdijk. Als die wethouder wordt, gaat de strijd om de fractieleiding tussen Bramer en Kuilder, waarbij volgens de officieuze lezing uit de partijboezem Kuilder, de nummer drie op de lijst, de fractiehamerkrijgt, vanwege zijn ervaring, ook als fractieleider in het pre-Kerkdijk-tijdperk, en hij wil graag. Het is nog maar de vraag of het CDA in maart op basis van de verkiezingsuitslag weer deel kan nemen aan  een college, laat staan met twee wethouders. Dat de ingevlogen wethouder Scholten (na het gedwongen vertrek van Oordt benoemd) zijn verblijf mag verlengen, ligt gezien de kritiek op hem niet in de rede, hij wil ook niet in Twenterand wonen en hij campagne in zijn woongemeente Haaksbergen (nummer acht op de lijst).

Op de lijst van het CDA in Twenterand wisselen mannen en vrouwen elkaar af, na Bramer op twee het zittende raadslid Uitslag op vier en het jonge talent Smelt op zes. Zes zetels acht het CDA een zekerheid, nu heeft de partij zeven zetels. Niet op de lijst staan de zittende raadsleden Te Velde, Klinkhamer en Tinselboer, die om hen moverende redenen afscheid nemen, waarbij voor Ten Velde uit Den Ham en  Klinkhamer uit Westerhaar óók geldt dat de volksvertegenwoordiging en de fractiemores hen niet hebben gebracht wat ze ervan verwachtten.

 

 

Deel dit nieuws!