De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tubbergen wil Villlage Deal voor bestrijding armoede onder boeren

Tubbergen wil Villlage Deal voor bestrijding armoede onder boeren

TUBBERGEN – De gemeente Tubbergen heeft de bestuurlijke interesse om in het kader van de zogenoemde Village Deal van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een project ‘Stille armoede onder agrariërs’ in de steigers te zetten. Het is ‘innovatief en vernieuwend’ omdat het een ‘integrale aanpak vanuit alle beleidsvelden’ van de gemeente beoogt. Het college vraagt de Tubbergse gemeenteraad hiervoor tienduizend euro uit te trekken.

In zijn motivatie stelt het college van burgemeester en wethouders dat het zich wil verplaatsen in ‘leefwereld’ in plaats van de ‘systeemwereld’ waar het gaat om het oplossen van sociale problemen. Dat veel agrariërs onder de armoedegrens leven is al langer bekend, vaak is sprake van stille armoede wegens lage productprijzen, hoge leningen en psychische druk.

De Village Deal van de VNG is de tegenhanger ten plattelande van de City Deal voor de problematiek in grotere steden. Het project van de gemeente Tubbergen is door VNG geselecteerd als één der voorstellen die worden voorgedragen om in uitvoering te worden gebracht.

Deel dit nieuws!