De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • VVD wil inzet van ‘stadsmariniers’ in Enschede voor orde in de stad

VVD wil inzet van ‘stadsmariniers’ in Enschede voor orde in de stad

ENSCHEDE – Er moet in Enschede meer toezicht komen in de wijken en een striktere handhaving van de regels en daartoe zou het gemeentebestuur volgens de VVD stadsmariniers moeten inzetten, bij wijze van proef. Dat komt in het programma te staan waarmee de VVD volgend jaar maart hoge ogen wil gooien bij de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. Ook in Rotterdam worden stadsmariniers ingezet.

Ook wil de VVD het onderhoud van de openbare ruimte in de stad verbeteren, opdat ‘eindelijk het afgesproken basisniveau overal wordt gehaald’.

De VVD in Enschede zegt in het verkiezingsprogramma de noodzaak te onderschrijven over te stappen op hernieuwbare energiebronnen, maar bekritiseert het blindstaren op windmolens. ‘We moeten veel breder te kijken naar alternatieve technieken die passen in Twente, zoals geothermie, opslag van energie in cavernes, koude-warmte wisseling en andere vormen van duurzame energie(opslag).’

Bij de verkiezingen zal het huidige raadslid Diepemaat lijsttrekker zijn. Met zijn 28 jaar is hij de jongste lijsttrekker die de VVD in Enschede ooit heeft gehad. Hij is al gemeenteraadslid sinds 2010. In het dagelijks leven werkt Diepemaat als bestuurssecretaris bij een thuiszorginstelling. De geboren Tukker studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Twente, woont elf jaar in Enschede en was eerder landelijk voorzitter van de JOVD.

Deel dit nieuws!