De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Pure Energie voor vijfde keer groenste stroomleverancier Nederland

Pure Energie voor vijfde keer groenste stroomleverancier Nederland

ENSCHEDE – Het bedrijf Pure Energie, onderdeel van de Raedthuys Groep te Enschede, is opnieuw uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. Dat gebeurde door gekwalificeerde milieuorganisaties, Consumentenbond, Greenpeace, Natuur&Milieu en WISE, die telkenjare de duurzaamheid van energieleveranciers aan een inspectie onderwerpen.

Onderzoek zou hebben uitgewezen dat circa twee miljoen huishoudens in de veronderstelling leeft groene stroom af te nemen, terwijl ze in werkelijkheid grijze 'sjoemelstroom' betrekken, dat ‘vergroend’ is met certificaten uit het buitenland ontvangen. Pure Energie pakt met het cijfer tien voor de vijfde keer de titel ‘groenste energieleverancier op het gebied van stroomopwekking, investeringen en levering van stroom. Het bedrijf levert alleen groene stroom uit Nederland die het zelf opwekt uit zon en wind. Tien procent van de winst van het Enschedese energiebedrijf gaat naar het Pure Energie Fonds, waarmee duurzame doelen in Nederland worden ondersteund worden. De overige negentig procent wordt geïnvesteerd in nieuwe groene energieprojecten. Zo plaatste Pure Energie, sinds enige tijs shirtsponsor van FC Twente, tot op heden 71 windmolens in Nederland en maakte het bedrijf vorig jaar bekend het grootste zonne-energieproject op dak van Europa te realiseren.

Volgens directeur Vermeulen van Windenergie bij Pure Energie overheerst trots nu het bedrijf de vijfde keer op rij is uitgeroepen tot groenste energieleverancier. ‘Steeds meer mensen in Nederland zijn zich bewust van hun eigen invloed op duurzaamheid en kiezen écht groene stroom.’

Deel dit nieuws!