De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wethouder van Rijssen-Holten hijst privé wél de regenboogvlag

Wethouder van Rijssen-Holten hijst privé wél de regenboogvlag

RIJSSEN/HOLTEN - Wethouder Cornelissen van het CDA in de gemeente Rijssen-Holten gaat woensdag op coming-outdag thuis in het private domein de regenboogvlag hijsen. Cornelissen is in Rijssen-Holten wethouder van onder meer Welzijn, Minderheden, Maatschappelijk Werk en Ontwikkelingssamenwerking, wat allemaaal raakt aan emancipatie en acceptatie.

Cornelissen nam vorige week vrijdag een regenboogvlag mee na afloop van het regenboogsymposium van de provincie Overijssel. Op het stadhuis aan het Schild in Rijssen wappert de regenboogvlag woensdag niet; het gemeentebestuur zou zich strikt aan het vlaggenprotocol willen houden.

De wethouder vindt het belangrijk dat ook in zijn gemeente iedereen zichzelf kan zijn en dat er in elk geval gepraat wordt over LHBTI-ers. 'Dat is waar het CDA voor staat', laat hij weten, 'we vinden het belangrijk dat iedereen mee mag doen en erbij hoort’, aldus Cornelissen in de Roze Golf. ‘Ik denk dat het wat meer discussie oplevert in de gemeente Rijsen-Holten, maar ik denk dat dat ook goed is. Heb respect voor elkaar en wees er bewust van dat mensen er soms anders over denken.'

Deel dit nieuws!