De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vroomshoop krijgt van huidige coalitie deze raadsperiode géén koopzondag

Vroomshoop krijgt van huidige coalitie deze raadsperiode géén koopzondag

Vroomshoop/Vriezenveen - Het huidige college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand weigert een proef te houden met de koopzondag voor de periode van een jaar in het dorp Vroomshoop. Dat heeft wethouder Van Abbema van Economie laten weten in een debat over de detailhandelsvisie van het gemeentebestuur.

Van Abbema wees ter verklaring van het standpunt op louter en alleen op ‘de kleur van het college’. Ze stelde wel vast dat als er ergens in de gemeente draagvlak is voor een experiment met de koopzondag dan wel in de kern Vroomshoop.

Niettemin is het college – ook wel de christelijke coalitie genoemd, want bestaande uit CDA, ChristenUnie en SGP - blijkens de antwoorden van de wethouder van de ChristenUnie onvermurwbaar. Het voorstel van VVD, D66 en PvdA werd door ‘slechts’ zeven raadsleden gesteund, want van GBT stemden de raadsleden Beulakker en Engels tegen en was raadslid Harmsen absent.

Het greep waarnemend burgemeester Van der Kolk kennelijk dermate aan dat ze na de stemming vijftien stemmen voor de motie en zeven tegen concludeerde, tot unanieme hilariteit, want de zeven waren voor en de viijftien tegen. 'Excuus, een minpunt voor de voorzitter', reageerde Van der Kolk, maar niemand die erom maalde. De burgemeester, lid van de ChristenUnie, wordt nu reeds als een zegen ervaren voor de politieke debatten en de bestuurlijke omgangsvormen in het Schip van Staat aan het Manitobaplein te Vriezenveen, vermoedelijk met 23-0.

 

Deel dit nieuws!