De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Driekwart miljoen herinrichting Muziekkwartier Enschede opgeschort

Driekwart miljoen herinrichting Muziekkwartier Enschede opgeschort

Enschede - In de begroting voor volgend jaar komt wethouder Hatenboer van Enschede met een voorstel om 750.000 euro uit te trekken voor een herinrichting van het Muziekkwartier. Dat kondigde hij vanavond aan bij de vaststelling van de Zomernota. Eigenlijk wil Hatenboer namens het college van burgemeester en wethouders de investering vandaag al aftikken, maar daar voelde de gemeenteraad niets voor wegens onduidelijkheden en bemerkingen van raadsfracties.

Naar het oordeel van veel raadsfracties moet de wethouder van Kunst en Cultuur of het college namens hem de noodzaak beter onderbouwen. Hatenboer liet doorschemeren dat het zonneklaar is, deels voortspruitend uit in het verleden gemaakte afspraken over huur en prijsindexering en deels vanwege veranderende omstandigheden met betrekking tot gebouwen en bezoekers. Dit maakt volgens de wethouder, die bezig is aan zijn laatste jaar als stadsbestuurder in Enschede, een herinrichting en herpositionering enerzijds logisch in het tijdsgewricht en anderzijds van belang om als cultuuraanbieder beter op de markt en de behoefte in te kunnen spelen.

De kritiek van diverse fracties is dat er niks wordt gestaafd of aangetoond en dat het de zoveelste keer is dat de gemeente de beurs moet trekken voor knelpunten in de cultuurgebouwen Wilminktheater en Muziekcentrum, en sinds enige tijd ook De Kleine Willem (voormalige middenzaal van de even voormalige Twentse Schouwburg). Dan weer lekt het dak, dan weer is er iets met een trap of een gevel - en steeds mag, vatte fractieleider Van Luttikhuizen van de SP de kritiek samen, de gemeente Enschede de knip openen om het op te lossen. Bovendien vinden veel raadsleden dat in een tijd van sociale noden en krimpende zorgbudgetten het lastig driekwart miljoen voor cultuurhuizen uit te trekken, hoe belangrijk dat culttuuraanbod ook moge zijn voor stad en ommeland.

Deel dit nieuws!