De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SGP doet er 'n Scheppink bovenop: 'Aubade hoort in hart Rijssen'

SGP doet er 'n Scheppink bovenop: 'Aubade hoort in hart Rijssen'

Rijssen - De raadsfractie van de SGP in de gemeente Rijssen-Holten wil dat de jaarlijkse aubade bij gelegenheid van Koningsdag donderdag voor het laatst in het Volkspark plaatsvindt. De aubade hoort volgens de grootste politiek partij in Rijssen-Holten op het Schild aan de voet van het stadhuis.

In een toelichting stelt fractiechef Scheppink van de staaatkundig-gereformeerden: 'De aubade is een mooie traditie in Rijssen en wordt altijd goed bezocht door honderden inwoners. Het miniconcert en de begeleiding van de liederen door Wilhelmina wordt zeer gewaardeerd. De aubade wordt afgenomen door de burgemeester als vertegenwoordiger van de Koning. Ook worden de inwoners die de dag ervoor een koninklijke onderscheiding kregen nog eens extra in het zonnetje gezet. Deze traditie hoort niet thuis in het Volkspark, maar in het centrum van Rijssen bij het gemeentehuis.'

Scheppink wil niet alles veranderen. Zo blijft hij graag politiek leider van de SGP in Rijssen-Holten. Scheppink, raadslid vanaf 2010 en sedert 2014 fractievoorzitter in de gemeenteraad van Rijssen-Holten, is door de leden gekozen tot lijsttrekker bij de verkiezingen voor een nieuwe samenstelling van de raad, die volgend jaar maart worden gehouden. Voorzitter Ligtenberg: 'Het bestuur heeft André vol vertrouwen voorgedragen aan de leden. We zijn blij dat deze keuze wordt gesteund door de leden.' En wethouder Beens roemt de samenwerking met Scheppink en prijst hem om zijn kwaliteiten als fractievoorzitter en heeft hem 'namens de fractie' een grote campagneposter met daarop een 'gesneden beeld' van de kersverse lijsttrekker van de SGP.

In de komende maanden werkt het bestuur van de kieskring van de partij mét de lijsttrekker aan het opstellen van de kandidatenlijst en het schrijven van het verkiezingsprogramma.

 

Deel dit nieuws!