De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • D66 wil bredere afweging plek Integraal Kind Centrum Markelo

D66 wil bredere afweging plek Integraal Kind Centrum Markelo

Markelo - De plek voor de bouw een Integraal Kind Centrum (IKC) te Markelo heeft veel voeten in de aarde. Over de zaak roert zich na de raadsfracties van Gemeentebelangen en PvdA nu ook die van D66. De fractie wenst dat de kwestie zo snel mogelijk op de agenda komt van de gemeenteraad van Hof van Twente en wil voor het raadsdebat al antwoorden op prangrende vragen.

Het college van burgemeester en wethouders schetst volgens D66 een 'zeer positief beeld' van de voortgang van het Kindcentrum, terwijl de fractie in het dorp andere geluiden zegt te horen, met name als het gaat om de locatiekeuze, nabij de woonwijk De Esch. Veel inwoners van het herendorp zouden ongerust' zijn, zo weet D66 te melden.

De fractie der Democraten wijst erop het maatschappelijk draagvlak voor het IKC van groot belang te vinden. Het bevreemdt de fractie dat met de medezeggenschapsraden der deelnemende scholen in het IKC geen overleg plaatsvinft over de plek. In schriftelijke vragen aan het college informeert de partij naar de stemming hieromtrent in de gemeenschap van Markelo, waarbij onder meer een link wordt gelegd met de bezettingsgraad van de nabije sporthal, de gedachte uitbreiding (derde fase) van de woonwijk De Esch en de verkeersveiligheid.

Bovendien wijst de fractie van D66 erop dat de gemeente Hof van Twente inbreiding boven uitbreiding verkiest en dat daarom zorvuldig(er) moet worden bekeken of er andere bouwlocaties voor een Integraal Kind Centrum (met een school, opvang en zorg, van zeven tot zeven) mogelijk zij, bijvoorbeeld bij De Welp, De Zwaluw, de Brandweerkazerne en de Gemeentewerf.

Deel dit nieuws!