De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Voorlopige gunning schepen van staat in Hengelo en Losser

Voorlopige gunning schepen van staat in Hengelo en Losser

Hengelo/Losser - De gemeenten Hengelo en Losser hebben de vernieuwbouw van hun gemeentehuizen voorlopig aanbesteed. De renovatie van het stadhuis in combinatie met de bouw van een stadskantoor in het centrum van Hengelo zijn de bouwers Van Wijnen in combinatie met Trebbe geselecteerd, voor de renovatie van het stadhuis is het Koopmans, en voor het installatiewerk van beide gebouwen Croonwolter&dros. Het besluit zou 11 april definitief worden, waarna de werkzaamheden in juni een aanvang nemen. De opening zou over twee jaar plaatsgrijpen.

De bouw van het nieuwe stadskantoor geeft de binnenstad van Hengelo volgens wethouder Elferink ‘een krachtige impuls’. Door de gemeentelijke organisatie in de binnenstad te vestigen verwacht hij ook meer bezoekers naar de binnenstad te trekken, onder wie de zevenhonderd werknemers van de gemeente Hengelo die nu aan de Hazenweg werkzaam zijn. Jaarlijks komen momenteel een kleine 120.000 bezoekers voor producten en diensten naar de gemeentebalies.

In het centrum van Losser zal het nu veel te grote gemeentehuis worden verbouwd tot een exquise Kulturhus, met de gemeente als één der gebruikers. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens de bouwkundige werkzaamheden te gunnen aan Rots Bouw te Aalten, om de installatietechnische werkzaamheden te gunnen aan De Groot Installatiegroep te Hengelo en tenslotte de vaste inrichting aan Brok Interieurbouw, eveneens te Hengelo. De bedoeling is de gunning eind volgende week definitief te maken. Het streven is er opgericht het Kulturhus van Losser bouwkundig in december op te leveren, waarna de afwerking volgt. De verbouwing zal in twee fases plaatsvinden. Als eerste wordt het hoofdgebouw verbouwd en daarna de moet de aanbouw worden gerealiseerd.

Het college van burgemeester en wethouders, de griffie en de ambtelijke organisatie zullen tijdens de verbouwing van het hoofdgebouw hun intrek nemen in de aanbouw van het gemeentehuis en in de Aloysiusschool. Om de dienstverlening aan het publiek te waarborgen is in de aanbouw van het gemeentehuis inmiddels een tijdelijke publieksbalie ingericht.

Deel dit nieuws!