De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Voortgang bij realisering van Landgoed Aa Vonders in Rossum

Voortgang bij realisering van Landgoed Aa Vonders in Rossum

Rossum - Er zijn bezwaren ingediend tegen het plan voor Landgoed Aa Vonders in Rossum. Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Dinkelland stelt voor de zienswijzen gedeeltelijk over te nemen en vervolgens het bestemmingsplan vast te stellen. De tegemoetkomingen doen geen afbreuk aan nut en noodzaak van het landgoed.

Door de ontwikkeling van Aa Vonders en de verandering in functies in de begrensde percelen ontstaan er mogelijkheden om het watersysteem beter af te stemmen op de huidige en toekomstige functies op het landgoed. Daarover is gesproken met het waterschap Vechtstromen dat hier groot belang aan toekent. Het langoed van tien hectare voorziet in drie hectare natuur en een nieuw landhuis, met mogelijkheden om het watersysteem beter af te stemmen op de huidige en toekomstige functies op het landgoed. De maatregelen zijn gericht op verbetering van de waterhuishouding in het gebied, het vergroten van de belevingswaarde en het verbeteren van de ecologische omstandigheden.

De toekmsige Landgoed Aa Vonders ligt aan de Linderdijk te Rossum ten westen van Denekamp, nabij gronden van Langoed Singraven. Concreet betreft de herinrichting het gedeelte van de Voltherbeek tussen de Linderdijk en de zuidgrens van Landgoed Aa Vonders.

Deel dit nieuws!