De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Verkoop 25 kavels in deelgebied Bos Zuid van Dalmeden Hengelo

Verkoop 25 kavels in deelgebied Bos Zuid van Dalmeden Hengelo

Hengelo - De gemeente Hengelo gaat 25 kavels in het deelgebied Bos Zuid te koop aanbieden. De toekomstige buurt maakt deel uit van het uitbreidingsgebied Dalmeden. De kavels worden medio oktober vergeven, volgens het systeem dat wie het eerst komt ook het eerst maalt.

Bos Zuid ligt ten zuiden van de Bornsedijk, een eeuwenoude verbindingsweg tussen Borne en Deurningen. De westzijde van het woongebied grenst aan kavels van bestaande bebouwing.

Het gebied Dalmeden, de nieuwe woonwijk die de gemeente Hengelo de komende jaren ten noorden van Hengelo wil laten verrijzen, biedt ruimte voor de bouw van zo'n vijfhonderd woningen op veelal ruime kavels in een landelijk gebied, met akkers, weilanden, singels, houtwallen en bosjes. Ook is er veel ruimte voor water.

Toekomstige bewoners van Dalmeden zijn vaak hun eigen opdrachtgever. Ze mogen in de meeste gevallen zelf bepalen hoe hun huis wordt ontworpen en wordt gebouwd. De wijk telt vijf deelgebieden. Dat zijn behalve Bos Zuid ook Stromen, Meander, Kern en Kamers. Elk gebied zou, stelt de gemeente, eigen sfeer, vrijheid en regels krijgen.

Deel dit nieuws!