De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Uiteindelijk toch woningbouw op gronden Loman in Beuningen

Uiteindelijk toch woningbouw op gronden Loman in Beuningen

Beuningen/Losser - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Losser komt uiteindelijk toch weer terecht bij de gronden van de familie Loman in Beuningen teneinde te voorzien in de noodzakelijke woningbouw. Al jaren wordt in het kerkdorp gesproken over een locatie om aan het dorp gebonden personen die een woning wensen voort te kunnen helpen.

Er kwamen vanwege de ingewikkelde onderhandelingen met Loman vorig jaar ook andere opties/locaties voorbij, maar het gemeentebestuur heeft nu toch een oplossing bereikt die meerdere doelen dient. Zo zal niet de gemeente Losser, zoals is de bedoeling was, de grond van Loman kopen, maar de Lattropse bouwondernemer Niehof, die daar op basis van een door de gemeente te maken bestemmingsplan ruimte krijgt voor de bouw van veertien huizen, waarvan elf of twaalf voor dorpelingen met lokaal gebonden woonwensen.

Om te kunnen voorzien in de gevarieerde vraag verrijzen zowel twee-onder-een-kappers als vrijstaande huizen. De geplande nieuwbouw sluit aan op woningbouw die in het verleden plaatsvond op de zogenoemde Lomanskamp. De gemeenteraad van Losser komt in september nader te spreken over dit voorstel van het college, in casu wethouder Hassink, maar naar verwachting zal er gezien de eerdere discussies sprake zijn van algemene instemming.

Deel dit nieuws!