De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Verhuizing van Jannink Beton slaat meer harde vliegen in één klap

Verhuizing van Jannink Beton slaat meer harde vliegen in één klap

Hoge Hexel - Het bedrijf Jannink Beton in Hoge Hexel wil verhuizen naar een meer geschikte locatie voor het bedrijf, op een regulier bedrijventerrein, wegens landschappelijke beletselen op de 'oale stee' en wegens een aangename orderporttefeuille. Op de plek van de huidige bedrijfshal aan de Hexelseweg zou ruimte zijn voor de bouw van twee landhuizen en de wijziging van de bestemming van één der bedrijfspanden in woning. Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Wierden stemt in principe met de herontwikkeling van de betreffende locatie in.

Als nieuwe locatie voor het bedrijf is Weuste-Noord te Wierden in beeld, maar de gemeente Wierden laat weten een vertrek van Jannink naar De Elsmoat bezijden de A1 in Enter, nabij Rijssen, ook een bijzonder aantrekkelijke optie te vinden. Hoe dan ook wil de gemeente dat de Jannink binnen een jaar na het sluiten van een overeenkomst elders nieuwbouw realiseert.

Het college is wegens bijzonder genoemde omstandigheden bereid af te wijken van het gemeentelijk geluidbeleid met betrekking tot het toestaan van zogenaamde 'dove gevels' aan de Hexelseweg. Overigens moet Jannink nog wel met het drinkwaterbedrijf Vitens tot overeenstemming komen over verkoop/grondruil van het perceel van Jannink in het waterwingebied te Hoge Hexel nabij de Piksen. De gemeente op haar beurt moet tot een deal zien te bereiken met de provincie Overijssel in het kader het Twentse bestuursakkoord over woningbouw.

Jannnink Beton bestaat sinds 1925 in momenteel staat de derde generatie aan het roer. De betonfabriek heeft zich, begonnen 'op de boer', gespecialiseerd in de niet-standaard kleinere serieproductie, maar de orderportefeuille omvat tegenwoordig ook grotere projecten, mede dankzij een eigen mallenmakerij waar zo goed als alle vormen uit hout mee zijn te maken. Alle producten kan het bedrijf in diverse kleuren en oppervlaktes produceren.

In opdracht van de gemeente Wijchen heeft Jannink Beton meegewerkt aan en veel eer ingelegd met de vervaardiging en plaatsing van het kunstwerk ‘De Twee Hoofden’ bij een rotonde, naar een ontwerp van kunstenaar Elisabet (Bea) Stienstra, die volgens klassieke procedés sculpturen in hout, marmer, brons of een combinatie van die materialen maakt. De hoofden zouden oorspronkelijk uit baksteen bestaan, maar de veelheid aan baksteenvormen noopte tot de keuze voor beton met een baksteenstructuur. De voegen zijn echt ingevoegd, waardoor toch het effect van metselwerk is bereikt. De twee hoofden zijn elk vier meter hoog en vier meter breed.

Deel dit nieuws!