De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Descotech eerste bedrijf op derde fase van Echelpoel in Weerselo

Descotech eerste bedrijf op derde fase van Echelpoel in Weerselo

Weerselo/Denekamp - Het bedrijf Descotech Metal heeft zich recent als eerste firma gevestigd op het bedrijventerrein Echelpoel III te Weerselo. Volgens eigenaar Masselink van het voorheen in Denekamp gevestigde bedrijf is deze nieuwe locatie strategisch uitstekend, zowel qua bereikbaarheid als qua uitstraling.

De constante groei van het bedrijf, dat zich richt op productie- en assemblage van revalidatieproducten, framebouw, beplating en engineering, noopte tot een verplaatsing. De zoektocht naar een passende locatie was naar de mening van Masselink behoorlijk lastig, totdat de gemeente Dinkelland de ondernemer wees op de mogelijkheid voor nieuwbouw op de derde fase van het bedrijventerrein Echelpoel te Weerselo.

Bovendien bood de van gemeentewege aangedragen locatie de mogelijkheid te kiezen voor een milieuvriendelijke vorm van nieuwbouw.

Van meet af aan streefde Masselink met Descotech, opgericht in 2008, naar risicospreiding, niet alleen in het aantal klanten maar ook in de branches waarin het bedrijf actief wilde zijn. Waar de zaak begon met de productie- en assemblage van revalidatieproducten kwamen daar later framebouw, beplating en engineering bij. Twee jaar na de oprichting kwam de eerste werknemer in dienst en er zijn sindsdien nog vier mensen bijgekomen, exclusief de oproepkrachten. Een grote stap was volgens Masselink het engineeren in 3D.

Deel dit nieuws!