De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA voor het eerst buiten college in Almelo sinds de oorlog

PvdA voor het eerst buiten college in Almelo sinds de oorlog

Almelo - Een raadsmeerderheid in Almelo wil voor de vertrekkende PvdA-wethouder Timmer onder géén beding een nieuwe wethouder namens deze partij. De overige partijen kijken in hun achterbannen naar geschikte kandidatien ter opvolging van Timmer. Voor de PvdA is zulks een hard gelag, want het is voor het eerst sedert zeventig jaar, sinds de Tweede Wereldoorlog, dat de sociaal-democraten straks geen wethouder hebben in Amelo.

Voor de andere fracties is de afwijzing een optelsom: de PvdA is weinig coöperatief, intern een verdeeld huis, ondertussen gehalveerd en heeft een mislukte eerste voordracht gedaan om in de vacature te voorzien: kandidaat Pierey weigerde evenwel in Almelo te komen wonen. En dan is de gewezen fractieleider Loupatty ook nog eens deel van de VVD-fractie gaan uitmaken. Het is bij elkaar net iets te veel voor de overige raadsfracties.

Om in de vacature Timmer te voorzien vinden er gesprekken met alle politiek leiders plaats onder leiding van oud-raadslid Franken van het CDA, de grootste coalitiefractie in de Almelose gemeenteraad.

De wethouders Ten Seldam van het CDA, Cornelissen van de SP en Langius van de ChristenUnie krijgen er wel weer een collega bij, want er bestaat geen politieke meerderheid in Almelo voor de suggestie van enige kleine fracties, zoals AlmeloCentraal en Leefbaar Almelo, om het de rest van de raadsperiode met drie schepenen te doen. Gemikt wordt op een benoeming van een vierde wethouder in september, waarna Timmer, die onder geen beding de periode tot voorjaar 2018 wil volmaken, zoals de VVD haar in overweging gaf, definief terugkeert in de Hengelose moederschoot.

 

Deel dit nieuws!