De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Visser dient tweede periode als burgemeester Twenterand niet uit

Visser dient tweede periode als burgemeester Twenterand niet uit

Vriezenveen - In de loop van zijn tweede ambtstermijn zal burgemeester Visser van de gemeente Twenterand vertrekken. Dat heeft hij vanavond, kort na zijn zijn beëdiging, in een toespraak laten weten. Zijn aanstaande vertrek, waar voor zover bekend jaar noch datum aan zijn gekoppeld, vindt plaats op basis van afspraken werden gemaakt met commissaris van de koning Bijleveld en de fractievoorzitters uit de gemeenteraad, waarover de Roskam gisteren in een analyse reeds berichtte.

Zelf zei Visser het 'persoonlijk jammer' te vinden dat hij moet afzwaaien in de loop van de komende zes jaar, maar tot (zelf)reflectie kwam het niet. De burgemeester ging namelijk niet in op de oorzaken van de verwijdering die tussen de gemeenteraad en hem is ontstaan. De raad vindt - en dat geldt voor alle fracties - dat Visser geen verbindende krachten bezit en zowel bestuurlijke als sociale vaardigheden mist die nodig zouden zijn voor het uitoefenen van de functie van burgemeester in Twenterand.

Een meerderheid van de raad was in gesprekken met de commissaris alleen bereid voor de herbenoeming van Visser te stemmen onder de absolute voorwaarde van uitzicht op diens (door hem uitgesproken) vertrek. Een stevige minderheid stemde niettemin toch tegen de herbenoeming.

Visser vindt, liet hij in zijn betoog weten, dat de gemeenteraad van Twenterand op zijn beurt te vaak deelbelangen laat prevaleren boven het algemeen belang en dat er regelmatig sprake is van een disbalans, waarbij hij sport en cultuur met name noemde. Verder constateerde de burgemeester dat de gemeenteraadsfracties vaak met standpunten komen die in beton zijn gegoten, hetgeen naar zijn mening ten koste gaat van het inhoudelijke debat. Hij pleitte om die reden voor het invoeren van beeldvormende vergaderingen vóór de besluitvormende vergaderingen.

De gemaltraiteerde burgemeester kreeg, met name van wethouder Binnenmars, maar ook van commissaris Bijleveld, overigens lof toegezwaaid voor het feit dat hij het even geestverruimende als gevaarlijke GHB landelijk op de lijst heeft gekregen van onheilbrengende drugs. Zoals bekend worstelt de gemeente Twenterand in haar dorpen en kernen met relatief veel drugsgerelateerde problemen die maatschappelijke overlast en gezondheidsklachten teweegbrengen.

De korte vergadering werd door raasdsnestor Veurink passend afgesloten met de bijna bevrijdende mededeling dat er nog 'een hapje en sapje' klaar stonden voor belangstellenden.  

Deel dit nieuws!