De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Verdeeldheid in raad én coalitie: nieuw onderzoek bouw zwembad

Verdeeldheid in raad én coalitie: nieuw onderzoek bouw zwembad

Vriezenveen - De christelijke coalitie in de gemeenteraad van Twenterand heeft de bouw van een multifunctioneel sportcomplex De Stamper opgeschort. De grootste en meest pertinente voorstander van dit plan, fractieleider Smelt van de ChristenUnie, liet mede namens hem woordvoerder Kuilder van het CDA de twijfelachtige eer voor te stellen een nieuw consultatieproces te starten, waarbij Kuilder sprak over een zogenoemde marktopinie.

Smelt verdedigde recent te vuur en te zwaard de optie een nieuw binnenbad te bouwen bij de sporthal De Stamper in Vriezenveen-Zuid, maar kreeg de afgelopen dagen via de binnenlijn te horen dat CDA en SGP steeds meer vraagtekens kregen, weswege ze werden bevangen door steeds heftiger twijfelzucht, mede vanwege het overstijgen van het eerder vastgestelde maximale bedrag aan jaarlasten van 645.000 euro.

Kuilder haalde daarom namens de coalitiepartijen, inclusief Smelt, de angel uit het debat met het voorstel tot nieuw onderzoek, waarbij behalve Vriezenveen-Zuid ook Vriezenveen-Noord zal worden betrokken, zoals de locatie aan de Prinsenweg. Verder bezwoer het CDA-raadslid dat het huidige openluchtbad De Zandstuve in Vroomshoop intact blijft, inclusief het daarvoor opgenomen bedrag van 240.000 euro. 

Er volgde een landurige schorsing vol strategische beraadslagingen en plantages vermalen koffiebonen, met enerzijds de coalitie en anderzijds de oppositie, zonder interactie.

Na afloop van de afwegingen liet fractievoorzitter Paters van de grootste oppositiefractie GBT namens de gehele oppositie weten dat in het onderzoek ook zou moeten worden onderzocht hoe de bouwtechnische en de financiële haalbaarheid is van een binnenbad bij het buitenbad De Zandstuve. Een eerder onderzoek (de zwembadkwestie houdt de politci al vijftien jaar van de straat) zou flut zijn geweest, niet serieus, omdat deze Vroomshoop-variant niet zou passen in de Vriezenveen-lobby, onder aanvoering van Smelt.

Interessant was in dat licht dat Kuilder in zijn afwijzing van een onderzoek naar uitbreiding van De Zandstuve met een binnenbad meedeelde dat hij daarvoor in de coalitie onvoldoende steun ervoer, zonder namen te noemen. Hij stelde namens de coalitie voor het besluit tot de bouw van een nieuw bad bij De Stamper aan te houden. Dat was voor de ChristenUnie het hoogst haalbare, zoals Smelt al in het begin van de vergadering vaststelde: uitstel is nog geen afstel.

 

 

Deel dit nieuws!