De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Sterke toename beschonken minderjarige jongeren Twente in ziekenhuis

Sterke toename beschonken minderjarige jongeren Twente in ziekenhuis

Oldenzaal - Er zijn in Twente vorig jaar 69 jongeren wegens fysieke gevolgen van overmatig drankgebruik opgenomen in een ziekenhuis. Dat heeft de organisatie Tactus laten weten. Na een opzetje van het raadslid Oude Remmerink van de raadsfractie van WG in de gemeente Oldenzaal weidde wethouder Christenhusz van deze partij over de cijfers uit. Hij sprak over een substantiële stijging in vergelijking met 2014, toen het  om 45 jongeren ging.

Overigens meldde Christenhusz dat de situatie in Oldenzaal aanleiding geeft tot weinig problemen; het valt in deze stad relatief mee met door drankgebruik onbekwame minderjarigen. De wethouder roemde in dat verband de lokale Heppie Fris-campagne die preventief zegenrijk zou werken.

De gemeente verstrekt op jaarbasis vijftienduizend euro voor dit doel. Andere gemeenten zijn met deze campagne gestopt omdat er in de regio Twente geen politiek draagvlak meer voor zou bestaan. Dat heeft waarschijnlijk mede te maken met het feit dat de provincie Overijssel de subsidie voor Heppie Fris-campagnes stop heeft gezet.

Christenhusz liet ook nog weten dat uit onderzoek blijkt dat de meeste jongeren vooral thuis drinken en dat de gemiddelde leeftijd van de straffe drinkers onder de jeugd in Twente om de vijftien jaar zou schommelen.

Deel dit nieuws!