De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • BBE Enschede hekelt onbetrouwbaar windbeleid van provincie

BBE Enschede hekelt onbetrouwbaar windbeleid van provincie

ENSCHEDE  - De provincie Overijssel wil in het buitengebied van Enschede windturbines plaatsen die drie keer zo hoog zouden zijn als de Alphatoren aan de Boulevard. Dat stelt de coalitiepartij Burger Belangen Enschede (BBE) in een rondschrijven. Het zou daarbij gaan om nieuw beleid ter zake wind- en zonne-energie. BBE stelt  dat de provincie het heft in eigen handen wil nemen en de gemeente wil passeren als het gaat om de vraag van doorzetmacht. De lokale partij is het oneens de ‘nieuwe wind’ in het buitengebied.

Zo zegt penvoerder Schrauwen: ‘BBE is het niet eens met het nieuwe beleid vanuit de provincie Overijssel. Wij zijn tegen windturbines in natuurgebieden én wij vinden dat eerst de afstandsnormen vanuit de GGD & RIVM bekend moeten zijn, om gezondheidsrisico’s voor inwoners te voorkomen.

BBE laat weten achter de inwoners te staan, onder anderen de die jarenlang betrokken zijn geweest bij de gebiedsgerichte aanpak Broekheurne, dat nu door de provincie van tafel wordt geveegd. ‘Twee jaar lang hebben deze inwoners samengewerkt met elkaar om tot een mooi plan te komen, er zou een zonneveld van vijftig hectare komen wat ook voor de buurt veel op zou leveren. Nu grote zonnevelden niet langer toegestaan worden door provincie Overijssel, wordt dit zonneveld en dus het hele traject van tafel geveegd. Wij vinden het onbegrijpelijk dat onze inwoners niet serieus genomen worden, dit terwijl de provincie betrokken was bij dit participatietraject en zelf een handtekening onder plan heeft gezet.’

Deel dit nieuws!