De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PVV wil inzicht in gang van zaken fusie van scholen in Westerhaar

PVV wil inzicht in gang van zaken fusie van scholen in Westerhaar

WESTERHAAR – Het raadslid Spijker van de PVV in Twenterand wil van het college van burgemeester en wethouders weten welke rol de gemeente Twenterand heeft gespeeld bij de fusie van de basisscholen van De Fontein. De beslissing heeft  volgens Spijker voor ‘bezorgdheid en vragen’  gezorgd. Ze wil nu van het college van burgemeester en wethouders weten welke rol de gemeente  heeft gespeeld bij het besluit tot fusie.

Spijker wil een toelichting van het college over de samenvoeging en de bevoegdheid van de gemeente om dit in gang te trekken en spreekt over een weinig transparante gang van zaken. Verder vraagt Spijker om een constructieve dialoog tussen de schoolgemeenschap, de Stichting Christelijk Onderwijs Twenterand en andere ‘relevante’ belanghebbenden’. Tevens wil ze weten welke specifieke overwegingen en criteria hebben geleid tot de keuze voor de Oranjestraat als locatie voor de samengevoegde samen gevoegde scholen.

Ook de GBT-fractie wil weten wat er speelt. In de brief benadrukt de grootste politieke partij, met een absolute meerderheid in de raad ,dat ouders aanvankelijk te horen kregen dat de onderbouw en bovenbouw van De Fontein op de locaties Hoofdweg en Oranjestraat opnieuw tegen het licht zouden worden gehouden, met de kans dat de school aan de Hoofdweg de poorten zou moeten sluiten.

Deel dit nieuws!