De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Dinkelland heeft het bijna gehad met bouwbeloftes college

CDA in Dinkelland heeft het bijna gehad met bouwbeloftes college

DINKELLAND – Voor de raadsfractie van het CDA in de gemeente Dinkelland is het de hoogste tijd dat wethouder Severijn van Progressief Dinkelland  boter bij de vis levert waar het gaat om de bouw van voldoende betaalbare woningen. De gemeenteraad drong er meermaals op aan, maar het duurt in elk geval het CDA ondertussen te lang. ‘Aan de deadline van 1 januari 2024 is niet voldaan’ constateert het christendemocratische raadslid  Hemmer.

Hemmer pleitte d al eerder voor een Deltaplan Wonen in Dinkelland, ging er zelfs voor op de koffie bij minister en De Jonge. '’We horen te vaak persoonlijke verhalen dat jongeren en ouderen in hun eigen dorp of stad willen blijven wonen, maar daar geen mogelijkheid toe hebben.’  Hemmer wil nu tempo en rap ook. ‘Niet alleen kijken naar het creëren van kavels, maar ook naar de financiering, versnellen van procedures, voorrang geven aan inwoners met sociale binding en creatieve oplossingen zoals huurkoop’, aldus Hemmer.

Vorig najaar diende het CDA,  gesteund door Burgerbelangen, VVD en CDA Dinkelland een motie in met concrete maatregelen en een deadline van 1 januari 2024,maar dat kreeg Severijn niet voor elkaar. De christendemocraten willen weten hoe de vork in de steel zit en of het college de motie nog gaat uitvoeren.

Deel dit nieuws!