De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hellendoorn gaat zich inzetten voor behoud Jan Barbier-school

Hellendoorn gaat zich inzetten voor behoud Jan Barbier-school

HELLENDOORN  De basisschool Jan Barbier aan de Ommerweg in het buitengebied van de gemeente Hellendoorn verkeert in acute nood vanwege het afnemende  aantal leerlingen. Dat zijn er nu nog ruim dertig. Het was voor wethouder Nijenbanning hedenavond aanleiding de gemeenteraad bij te praten. De schepen  stelde dat daarmee de continuïteit van het lesgeven gevaar komt.

Jan Barbier is een kleine protestant-christelijke school in het buitengebied van het dorp Hellendoorn en staat te boek als een actieve basisschool met een belangrijke sociale functie in de rurale omgeving. De  school moet evenwel op afzienbare termijn leerlingen trekken om in de benen te blijven. Het aantal leerlingen is onder de zestig gekomen.

De protestantse school is gehuisvest in een karakteristiek gebouw, maar heeft volgens de wethouder moeite om het hoofd boven water te houden vanwege een van jaar tot jaar dalend aantal leerlingen. De toekomst ziet er donker uit als de situatie niet rap verandert’, aldus Nijenbanning vanavond tegen de gemeenteraad. De wethouder liet weten zeer binnenkort zich ter plekke te oriënteren’. Hij zet in op 'breed overleg' om een doorbraak tot stand te brengen.

Deel dit nieuws!