De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

VRIJ 56

Naar mijn  mening is Erik van den Burg de beste politiek bestuurder van Nederland. Dat komt voor een deel doordat het politiek-bestuurlijke gezag bij de Hofvijver in ijltempo verwatert. En de vijver treft geen blaam. Politici hebben geen aanzien meer, wat logisch is, want het is een uitdragerij van benauwenissen en bedomptheden. 

Er is zo ongeveer niemand die iets wil bereiken, of iets kan. Het is een 'job between jobs', lekker betaald, veel paraderend in de media, spreekwoordelijke haantjes, en niet te vergeten hennetjes. Erik van den Burg lijkt me de nige een bestuurder uit roeping. Ik ontmoette hem ooit in de skybox bij Heracles en  vond hem meteen verrassend open.

Een man met overtuigingskracht. Hoe hij onverveerd naar Albergen trok toen daar de revolte dreigde wist hij meteen de juiste toon te vinden tegen hitsers en hufters. Hij pareerde onlust met brille. Hij houdt vast aan principes in een Pipo de Clown-dorp aan de Hofvijver. Van den Burg houdt koers idem dito. En dat En dat Ajax-fan is zij hem vergeven.

 

 

 

 

 

Deel dit nieuws!