De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Den Ham wacht op toekomstbesluit raad over Middendorpshuis

Den Ham wacht op toekomstbesluit raad over Middendorpshuis

DEN HAM - Op korte termijn wil het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand een ei leggen over de toekomst het Middendorpshuis in  Den Ham. De gemeenteraad heeft er wel over gesproken, maar nog geen knopen doorgehakt, althans  niet definitief, om het monumentale erfgoed te koesteren en te bewaren voor het brinkdorp. Het  ervaren adviesbureau Boei, gespecialiseerd het behoud en mogelijk de herbestemming van waardevol erfgoed, buigt zich over de mogelijkheden. Dat geldt ook voor het gemeentebestuur, dat het er moeilijk mee heeft om alle belangen op waarde te schatten.

De meningen in de gemeente Twenterand zijn verdeeld, met als gevolg  van die verdeeldheid over maatschappelijke en ruimtelijke gebruiksmogelijkheden. Niet alleen in het dorp ligt de toekomst van het Middendorpshuis in het dorp te verdeeld.

Hetzelfde geldt voor de verhoudingen in het gemeentehuis. Dat de kwestie al een jaar of twee politiek voortsuddert brengt besluitvorming ook niet dichterbij. Het lijkt er op dat er een meerderheid in de gemeenteraad zal zijn voor het behoud van het uit 1842 stammende gebouw. Het wachten is op een raad die  na toetsing van alle belangen een gordiaanse knoop weet door te hakken.

 

 

Deel dit nieuws!